Skip to Content

Wat een leuk uitje had moeten worden verandert het leven van Jason (12) en zijn familie in een nachtmerrie. Hij komt onder een trekker. Sinds 10 juni 2016 staat alles in het teken van de zorg voor hem.

Om zijn gehavende lichaam te onderhouden, traint Jason hard. Fietsen, zwemmen en meer. Dat vergt veel energie. Maar Jason boekt vooruitgang. Dit motiveert hem en zijn ouders om zijn lichamelijke ontwikkeling te blijven stimuleren. Al is het weleens zoeken naar de moed om door te gaan. “De liefde die wij met elkaar hebben, verbindt ons en maakt ons sterk.” Vertelt Jason’s moeder.

Plezier en ontspanning haalt Jason uit gamen, dit heeft letterlijk zijn wereld vergroot. Er ontstaat op deze manier makkelijk contact met andere leeftijdgenoten.

In deze video van de Rapenburg Race vertellen Jason en zijn moeder Wendy Zwierink over zijn proces.

De Rapenburg Race is een jaarlijkse zwemwedstrijd waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar dwarslaesie. In 2020 kon de Rapenburg Race vanwege Corona niet doorgaan. Met een online symposium en een miniserie persoonlijke portretten hebben zij toch aandacht weten te vragen voor het leven met een dwarslaesie en het belang van onderzoek.

Wil jij meepraten over de impact van een dwarslaesie op het gezin of heb je een vraag? Reageer dan hieronder.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top