Skip to Content

Je bent wel of niet rijgeschikt 

Als je in een rolstoel zit kan je rijgeschiktheid in het gedrang komen. Hoe werkt dat met gezondheidsverklaringen, het CBR en aanvragen?

Je bent wel of niet rijgeschikt 

Als de gevolgen van je beperking geen gevaren opleveren tijdens het rijden, ben je rijgeschikt en krijg je een verklaring van geschiktheid voor één, drie of vijf jaar of voor onbeperkte termijn. Soms krijg je ook voorwaarden, die worden in codes https://www.cbr.nl/nl/veelgestelde-vragen/wat-betekenen-de-codes-op-mijn-rijbewijs.htm weergegeven op je rijbewijs. 

Als de gevolgen van je beperking zo ernstig zijn dat je niet (meer) veilig kunt rijden, kan je geen rijbewijs aanvragen of verlengen. 

Als je medische situatie positief verandert, bespreek dit dan met je arts of specialist. Je vult dan wederom een gezondheidsverklaring in. 

Als je weer rijgeschikt bent, kun je weer een rijbewijs aanvragen. Als je al eerder een rijbewijs had, hoef je niet opnieuw weer examen te doen. 

Als je bericht krijgt van het CBR dat je rijgeschikt bent, kun je bij je gemeente het rijbewijs aanvragen. 


0 mensen hebben gereageerd

Zoeken

Zoeken

Deze WIKI is continu in ontwikkeling, en nog niet perfect. Aanvullingen, suggesties en verbeteringen worden gewaardeerd.

Help bij het verbeteren van de WIKI

Geef een suggestie voor de verbetering van dit artikel.

Geef een tip!
Back to top