Skip to Content

Uitgangspunten en gedragsregels WijRollen

Hier lees je de uitgangspunten en gedragsregels die gelden op WijRollen. Als je een reactie op een artikel plaatst of een Rolltalk-bericht post, dan ga je automatisch akkoord met deze gedragsregels.

Voor wie?

WijRollen is de community voor rollers en hun directe omgeving. Alleen als je een account hebt en ingelogd bent, kun je zelf reageren op artikelen, meedoen aan Rolltalks en de speciale Rolltalk-content zien. Het aanmaken van een account en plaatsen van berichten is gratis.

Reacties op nieuwsberichten en Rolltalk-berichten zijn door alle bezoekers van de website te lezen. Met uitzondering van de speciale Rolltalk-content die in de besloten categorieën gedeeld wordt, onder andere het Alleen Rollers gedeelte (zie hieronder).

De community is nadrukkelijk niet bedoeld voor mensen die zich puur seksueel aangetrokken voelen tot rollers (disability devotees).

Alleen rollers

Eén onderdeel van de Rolltalk-community is uitsluitend voor rollers bestemd. Niet-rollers zijn in dit gedeelte niet welkom. Hiermee biedt WijRollen een besloten plek, waar rollers onderling over gevoeliger onderwerpen van gedachten kunnen wisselen.
Bijdragen in dit gedeelte zijn niet openbaar en alleen te lezen voor deelnemers die ingelogd zijn én roller zijn.

Waarvoor is Rolltalks bedoeld?

Het doel van Rolltalk is om met elkaar in contact te komen, ervaringen uit te wisselen om elkaar vooruit te helpen. Door anderen uit te nodigen mee te denken over jouw problemen, kennis te delen over wat jou geholpen heeft of hoe jij zaken hebt opgelost en met anderen mee te denken of inhoudelijk over zaken mee te discussiëren. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd fijn om met anderen samen activiteiten te ondernemen.

Respect

Alle rollers zijn nu eenmaal anders. Heb respect voor elkaar en ook voor verschillende meningen en perspectieven. Je mag best stevig van mening verschillen, maar blijf op de bal spelen en maak het niet persoonlijk. Laten we de diversiteit binnen de rollergemeenschap koesteren.

Privacy

Alles wat zich in de speciale Rolltalk-content en in het “alleen voor rollers”-gedeelte afspeelt, blijft binnen de Rolltalks. Als je een account hebt, deel je geen informatie van Rolltalk met derden, en zeker niet over andere deelnemers.

Als je interessante informatie ergens anders wilt delen, doe dat alleen met toestemming van de betreffende persoon.

Veiligheid

Als een lid zich kwetsbaar opstelt en durft aan te geven dat iets in de discussie niet prettig voor diegene is, neem dit dan serieus. Steun elkaar en zorg samen voor een veilige sfeer waarin iedereen zich kwetsbaar kan tonen.

Denk zelf na

Blijf altijd zelf nadenken over de adviezen van anderen. Bijvoorbeeld bij medische en juridische adviezen is het verstandig om dit ook te checken bij professionals. De redactie van WijRollen kan de juistheid van berichten niet controleren.

Blijf bij het onderwerp

Plaats je Rolltalk eenmalig, in de juiste categorie. Het is niet de bedoeling dat je hetzelfde bericht in diverse categorieën plaatst. Als je reageert op Rolltalks van anderen, probeer dan bij het onderwerp te blijven. (Of start zelf een nieuw onderwerp!)

Seksuele content

WijRollen is een sekspositieve plek. Daarom kun je op WijRollen openlijk over seksualiteit praten. Houd seksuele details wel beperkt tot wat functioneel is binnen het gesprek. Om de privacy van mensen te beschermen is het delen van visuele seksuele content met daarop bestaande personen niet toegestaan.

Auteursrecht

Als lid van Rolltalk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen content en reacties. Maak in je berichten geen inbreuk op het auteursrecht van anderen.

Commerciële content

De Rolltalks zijn niet bedoeld voor commerciële berichten. Commerciële content is welkom als betaalde banner of advertorial. Mail de redactie voor meer info: redactie@wijrollen.nl.

Negatieve berichten over instanties, bedrijven en organisaties

Het kan natuurlijk goed zijn dat je klachten hebt over instanties, bedrijven en organisaties. Er is ook ruimte om dit in Rolltalks te bespreken. Het is echter niet de bedoeling dat je daarbij namen of gegevens van personen deelt die bij die organisaties werken als dit niet om publieke personen gaat. Ook hier geldt, speel op de bal en niet op de man. Als een medewerker je onheus behandeld heeft, kan je misschien beter een klacht indienen bij de organisatie zelf of een andere daartoe bevoegde instantie.

Niet getolereerd

Het moge voor zich spreken dat WijRollen niet tolereert:

  • beledigende, haatdragende of geweldadige uitlatingen.
  • intimidatie, pestgedrag of ongewenste intimiteiten.
  • racistische, seksistische, validistische of andere discriminerende uitlatingen.
  • het delen van visuele content met een expliciet seksueel karakter, waarop bestaande personen zijn afgebeeld.
  • uitlatingen die de veiligheid van andere deelnemers aantasten.

De betreffende uitlatingen worden verwijderd en degene die het gepost heeft, zal hierop worden aangesproken. Maatregelen kunnen variëren van een waarschuwing tot het verliezen van het account.

Indien er sprake is van strafbare feiten, dan zullen wij deze melden bij de aangewezen autoriteiten.

Meld overtredingen!

Elke reactie op een artikel en elk Rolltalk-bericht heeft de mogelijkheid om melding te maken als je het niet oké vindt. Wij nodigen deelnemers nadrukkelijk uit om overtredingen van de gedragsregels direct bij de moderatoren te melden. Zo zorgen we er samen voor dat WijRollen een veilige plek blijft voor alle deelnemers.

Als je twijfelt of een bericht of reactie wel of niet toegestaan is, neem dan gerust contact op met de moderatoren om dit te bespreken. Ook als je je ongemakkelijk voelt bij berichten of reacties die strikt genomen misschien wel aan de regels voldoen, willen we je vragen om dit bij ons aan te kaarten.

Bezwaar tegen beslissing

Onze moderatoren doen naar eer en geweten hun best om bij te dragen aan een levendige en veilige community. Het kan natuurlijk gebeuren dat je het niet eens bent met de beslissing van een moderator. In dat geval kun je een mail sturen met welk besluit je het niet eens bent en de redenen waarom je denkt dat een ander besluit beter is. De communitymanager zal je bezwaar bekijken en de beslissing opnieuw overwegen.

Back to top