Skip to Content

Pas op mevrouw, er rijdt een rolstoel achter u! Hoorde ik een man tegen een oude dame zeggen, terwijl ik rustig achter haar reed omdat ik er even niet langs kon.
Alsof ik van plan was het oude mens aan te rijden!
Ik ben potdomme (excuseer) de keurigste rolstoelrijder van het oostelijk halfrond en omstreken! Ik heb nog nooit een vlieg overreden. Wel ooit een slak, maar die stak ook wel héél onverwachts over. Dus laat staan dat ik bejaarden omver zou kegelen.

Of waarschuwde hij het vrouwtje omdat hij dacht dat ik haar van haar handtas wilde beroven? Dat kan ook natuurlijk. Maar daar hoefde zij heus niet bang voor te zijn, ik had het meer op haar horloge voorzien.
Dit was een grapje natuurlijk. Ik ben veel te braaf en te laf om welke overtreding dan ook te begaan. De enige wetten die ik ooit heb overtreden zijn de wet van de zwaartekracht en die van de communicerende vaten. (Dan moet je behoorlijk dronken zijn hoor!) Dus die dame hoefde in het geheel niet op te passen, ik ben het braafste jongetje van de klas.

De enige wetten die ik ooit heb overtreden zijn de wet van de zwaartekracht en die van de communicerende vaten.

Ik denk dat het eerder andersom was, dat het oude vehikel míj wilde aanrijden met haar rollator! Of gekker nog: beroven, aanranden, en/of onzedelijk betasten.
En dan stiekem vlák voor mij gaan lopen met haar rollator, dat het niet zo opvalt.
Want ze zijn doortrapt hoor, de bejaarden, kijk uit.
De waarschuwende man was waarschijnlijk gewoon een dekmantel. Anders had-ie wel geroepen: ’Pas op meneer, er loopt een oud wijf voor u!’
Gelukkig had ik ze in de smiezen, het criminele duo. En ik hield wijselijk iets meer afstand, want ik wilde geen enkel risico lopen (want ik houd niet van lopen, da’s algemeen bekend).

Thuis eerst het bejaardentehuis bellen om mijn beklag te doen.
Een avondje of drie geen omroep Max lijkt mij een passende straf.

Voor meer Burugo kun je terecht op zijn facebookpagina.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top