Skip to Content
Terug naar het overzicht

Op jonge leeftijd raakte Abdellah geïnspireerd door mensen met een beperking in zijn nabije omgeving. Hij wist al vroeg dat hij iets in de zorg wilde gaan doen. Zo werkte hij een periode met mensen met een verstandelijke beperking, wat hij ontzettend leuk vond!

Ondanks zijn liefde voor het werk dat hij deed, ontdekte hij op een gegeven moment dat het zorgen aan het bed minder bij hem paste. Wat hij wel wist, is dat hij heel graag een bijdrage wilde leveren aan de zorg voor mensen met een beperking.

Het begin

Tijdens zijn werk in de zorg zag Abdellah vaak dat mensen in een rolstoel moeite hadden met aan- en uitkleden. Niet alleen de mensen zelf hadden er echter moeite mee, ook het verzorgend personeel die mensen daarbij ondersteunden. Hij wilde deze situatie niet langer aanzien, omdat het naar zijn idee absoluut beter kon. Dat was voor Abdellah de reden dat hij hierin verandering wilde aanbrengen. Zo werd zijn webshop Zorgmode in het jaar 2020 een feit!

"Wij kunnen echt verschil maken voor onze medemens! Dat is heel bijzonder."

Aanpassingen

Zorgmode heeft een breed assortiment aan rolstoelkleding. Abdellah: "Bij het maken van onze broeken zijn wij er vanuit gegaan dat de drager het grootste gedeelte van de dag (in een rolstoel) zit. Daarom hebben de meeste broeken die wij verkopen, een zitsnit." Naast de pantalons met een zitsnit biedt Zorgmode ook wikkelrokken met een zitsnit aan. Een zitsnit is onmisbaar voor rollers, omdat deze er onder andere voor zorgt dat je geen last hebt van een ontblote onderrug. Dat is namelijk een veelvoorkomend en vervelend probleem van reguliere kleding, wanneer je zittend door het leven gaat.

Naast de zitsnit zijn er uiteraard meer aanpassingen in de kleding van Zorgmode, zodat het goed zit en vooral ook makkelijker is om aan en uit te trekken. Abdellah biedt kleding aan in reguliere maten én als maatwerk. Voor het reguliere aanbod is een maattabel beschikbaar. Zo kunnen rollers zelf hun eigen maten (laten) opmeten en vervolgens de juiste maat van het product aanschaffen.

Zelfstandigheid

Zorgmode heeft een leuk aanbod in damesblouses, welke verkrijgbaar zijn in verschillende prints. Het is uiteraard van belang dat de kleding er mooi uitziet, maar Zorgmode wil ook graag gemak creëren voor hun klanten. Aan de achterzijde van de blouses zit daarom een overslag, waardoor de drager alleen de armen door deze blouse hoeft te steken om deze aan te trekken. Deze overslag is subtiel weggewerkt, zodat op het eerste oog niet te zien is dat het een aangepaste blouse is. Zo vergemakkelijkt de blouse voor sommige rollers het zelfstandig aan- en uitkleden. Dat is geweldig!

Het maatwerk wordt helemaal aangepast op de vraag van de klant. Abdellah: "Doordat wij maatwerk aanbieden, kunnen wij zoveel mogelijk mensen met een beperking helpen. Er zit zoveel verschil in de hulpvraag dat enkel een regulier aanbod niet afdoende is."

"Ik ben erg blij en trots dat wij zoveel rollers mogen helpen. Dat doet een mens goed."

Waardering

"In mijn werk kom ik veel bijzondere mensen tegen. Sinds Zorgmode bestaat, is het fysieke contact met mensen minder geworden, omdat wij onze kleding online verkopen. Soms willen klanten langskomen bij onze webshop om een cadeautje te brengen, om hun dankbaarheid te tonen. Het gaat vaak niet alleen om de kleding, maar het maakt hun leven daadwerkelijk gemakkelijker. Dat maakt onze klanten erg blij, want het verrijkt hun leven. Ik ben trots dat wij zoveel rollers mogen bedienen. Dat doet een mens goed", vertelt Abdellah.

"We krijgen ontzettend veel waardering. Daar halen we als onderneming grote voldoening uit."

Maatschappelijk doel

Zorgmode bestaat nog maar twee jaar en bedient nu al een groot deel van de rollende Benelux! "We krijgen ontzettend veel waardering. Daar halen we als onderneming grote voldoening uit", zegt Abdellah. Hij vindt het belangrijk dat hij met Zorgmode daadwerkelijk iets kan terugdoen voor de maatschappij. Daarom schenkt Zorgmode ieder jaar een percentage van de winst aan maatschappelijke doelen. "Wat Zorgmode betreft is mijn doel bereikt en denk ik niet dat er nog uitbreiding komt", voegt Abdellah toe. Maar ongetwijfeld zal Abdellah in de toekomst nog veel meer moois oprichten op het gebied van zorg voor mensen met een beperking!


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top