Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ben jij een fervent motorsportliefhebber, simracer, karter of gewoon een snelheidsduivel? Lijkt een rondje circuit in een racewagen jou ook wel iets? Laat dan zeker van je horen! Momenteel is er een initiatief dat in Nederland heel graag circuitdagen voor mensen met een beperking wil gaan organiseren. Er wordt momenteel gekeken of er voldoende animo is in Nederland. Hoe meer mensen zich opgeven, hoe groter de kans is dat jij een rondje kan racen over het circuit.

In Groot-Brittannië bestaat het al: een heus competitief circuit raceteam van mensen met een  beperking: Team BRIT. Oorspronkelijk is het opgericht om gewonde veteranen een kans te geven in de motorsport. Naast een volwaardig raceteam organiseert Team BRIT ook dagen om de motorsport onder de aandacht te brengen van mensen met een handicap. Denk daarbij aan simracen, karten en circuitdagen allemaal aangepast voor handbediening.

 

Het initiatief ligt er, om dit soort evenementen ook in Nederland te organiseren. Mits er voldoende belangstelling voor is. Als dat zo is, is het plan om een aangepaste racewagen met instructeur naar Nederland te halen, zodat rollers eens over het circuit kunnen gassen. Je moet er wel rekening mee houden dat motorsport duur is en je dus zelf de kosten zal moeten betalen. Er wordt gezocht naar sponsors om de kosten van deelnemers zo laag mogelijk te houden.

Motorsport is helaas niet geschikt voor iedereen met een handicap, zeker niet racen op het circuit. Simracen is echter veel gemakkelijker aan te passen voor iedereen. Met het vooruitzicht dat simracing een Olympische sport wordt, biedt dit zeer interessante kansen voor de motorsportliefhebbers die anders niet zouden kunnen racen. Zo wil dit initiatief ook aangepaste racesimulatoren naar Nederland halen om te zorgen dat iedereen de snelheidsduivel in zichzelf kan laten scheuren.

Doe jij ook mee?

Heb jij belangstelling voor dit initiatief en wil je je nu al opgeven voor een rondje circuit? Wil jij op de hoogte gehouden worden of dit initiatief op een andere manier steunen? Stuur dan een mail naar Joël Koman: j.koman.rallypoint@gmail.com


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top