Skip to Content
Terug naar het overzicht

Heerlijk, de festivalzomer gaat weer beginnen! Nou ja… Als roller is het niet altijd feest, want lang niet alle festivals zijn toegankelijk. Tijdens het STRAF_WERK festival op 14 augustus is de toegankelijkheid wel goed geregeld. Alhoewel het festival al is uitverkocht zijn er speciaal tickets achter gehouden voor mensen met een beperking. Kortom: jouw kans om nog een kaartje te scoren voor een uitverkocht festival.

Modderige en anderszins onbegaanbare festivalterreinen, geen zicht op je favoriete artiest, maar alleen op de billen van je medefestivalgangers, geen toiletten waar je met je rolstoel in kan. Het gemiddelde festival is geen feest als je met je rolstoel aan komt. Als je er al kan komen. Dat moet natuurlijk anders. Daarom sloegen HandicapNL, de NRPU en diverse festivalorganisaties de handen ineen en maken ze dit jaar als pilot een aantal festivals toegankelijk voor iedereen. Niet alleen voor rollers, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld medische verzorging nodig hebben of een andere beperking hebben.

Uitverkocht, behalve voor mensen met een handicap

Nu is STRAF_WERK eigenlijk al stijf uitverkocht. Gelukkig hebben ze wat tickets achter de hand gehouden voor mensen met een beperking. In je eentje naar een festival is ook niks. Dus je mag ook nog een vriend meenemen of een begeleider als je dat liever wilt. Jij kan dus nog twee laatste kaartje scoren voor dit house en technofeestje.

Om te zorgen dat alle voorzieningen die jij nodig hebt er ook echt zijn, geef je bij de aanvraag van je speciale ticket aan wat jij nodig hebt om onbezorgd van een festival te genieten. Dat doe je in een screeningsformulier. Naar aanleiding van dit formulier neemt de organisatie contact met je op. Zo wil STRAF_WERK ervoor zorgen dat alles tiptop in orde is om jou een onvergetelijke festivalervaring te bezorgen.

Wees er snel bij

Zoals je wel begrijpt zijn er een beperkt aantal kaartje beschikbaar, dus wees er snel bij. De kaartjes worden verkocht op volgorde van aanmelding. Dus vul snel dat online screeningsformulier in en begin jouw zomer met uitzicht op een vet festival.

Meer informatie over de toegankelijkheid van STRAF_WERK vind je op de website van Handicap NL

Ook is er een interview met de festivalorganisatie te vinden.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top