Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ruim dertien jaar is Kinetic Balance actief in de wereld van rolstoelen. Ze zijn gestart in het zakelijke segment en monteerden onder andere gordels waarmee rollers zich beter kunnen positioneren in hun rolstoel. Inmiddels richt Jan-Jaap zich sinds drie jaar met name op outdoor fashion voor rollers.

"Het is belangrijk dat het er mooi uit ziet, prettig zit én vooral ook een goede pasvorm heeft"

Aanbod

Al jaren kwam Jan-Jaap met Kinetic Balance op verschillende beurzen binnen de rolstoelwereld. Wat hij daar tegenkwam, vond hij uitermate teleurstellend. Het aanbod van rolstoelkleding was te gering en te veel gericht op het praktische gedeelte. Mooie kleding kwam hij op de beurzen echter niet tegen. De rolstoelkleding was niet tof, maar erg ouderwets.

En juist zo is het kledingmerk Kinetic Balance ontstaan. Jan-Jaap vindt het zelf erg belangrijk om goed voor de dag te komen; hij houdt van stijlvolle kleding. En niet alleen Jan-Jaap, maar eigenlijk het hele team van Kinetic Balance is liefhebber van mooie kleding. "Het is belangrijk dat het er mooi uit ziet, prettig zit én vooral ook een goede pasvorm heeft", zegt Jan-Jaap. Naast kleding heeft Kinetic Balance ook een regenkleding- en tassencollectie.

"Het is absurd dat er niet veel mooie kleding te vinden was voor een zittende houding"

Mooi én praktisch

Ondanks het aanbod van specifieke kleding voor rollers, zag het er drie jaar geleden volgens Jan-Jaap nog niet zo fraai uit. "Het is absurd dat er niet veel mooie kleding te vinden was voor mensen met een zittende houding", zegt Jan-Jaap.

Raindek van Kinetic Balance

Raindek van Kinetic Balance

“Uiteraard is het ook van belang dat kleding praktisch is, zolang het er niet alleen maar praktisch uitziet. Naast ons aanbod in kleding en accessoires bieden wij ook jassen voor de benen aan: een zogenoemd Raindek. De uitvinding van een Raindek is heel handig, want zo blijven de benen warm en droog tijdens een buitenrit.“

De medische hoek uit!

"Ik wil liever niet dat onze kleding bij een thuiszorgwinkel wordt aangeboden. Ik wil juist alles wat met fashion te maken heeft uit die medische hoek trekken. De mens in de rolstoel wil niet continu geassocieerd worden met de beperking die hij of zij heeft. Een roller wil ook gewoon mens kunnen zijn", zegt Jan-Jaap.

"Waar ik ontzettend trots op ben is, dat onze Raindekcollectie binnenkort verkrijgbaar is bij Bever, dé buitenwinkel van Nederland. Onze jeanscollectie wordt al enige tijd aangeboden bij De Rode Winkel in Utrecht. In de Rode Winkel is ook een speciaal pashokje aanwezig, waar ook een rolstoel mee naar binnen kan", voegt hij toe.

"Rollers zijn stuk voor stuk inspirerende mensen met inspirerende verhalen"

Zelf kende Jan-Jaap persoonlijk geen rollers, voordat hij via zijn werk met hen in aanraking kwam. Naarmate hij langer werkzaam was in deze branche, leerde hij steeds meer rollers kennen. "Rollers zijn stuk voor stuk inspirerende mensen met inspirerende verhalen. Dat maakt mijn werk extra bijzonder. Het is heel tof als je iets maakt waardoor mensen zich serieus genomen voelen. Wanneer ik in het weekend ga wielrennen met mijn vrienden, voel ik me serieus genomen als ik een bijpassende outfit heb. In dit geval kleding die gemaakt is om in te wielrennen. Als je de hele dag zit en er zijn geen winkels waar je kleding met de juiste pasvorm kunt kopen, dan voel je je niet serieus genomen", zegt Jan-Jaap.

Ambassadeurs

Sinds de start van Kinetic Balance werken ze samen met ambassadeurs die je ook terugziet op de website. De ambassadeurs testen de kleding en geven feedback, zodat zij weer aanpassingen kunnen doen tot ze bij het eindproduct uitkomen.

In de toekomst verwachten ze meer verschillende pasvormen in de collectie van Kinetic Balance. Kinetic Balance legt de nadruk op confectie en niet op maatwerk. Ze hebben geen naaiatelier waar nog aanpassingen gedaan kunnen worden op de kledingstukken die zijn geproduceerd. Als er een nieuw item wordt gelanceerd, is deze verkrijgbaar in de standaard matenrange. "Al zouden we het graag willen: we kunnen niet iedereen bedienen", voegt Jan-Jaap toe.

“Net als ieder ander groot kledingmerk willen we onze matenrange uitbreiden naar een volwaardige range. We zouden in de toekomst graag zien dat we voor onze zittende klant een gehele collectie kunnen aanbieden. Van een muts tot aan sokken en in de gehele matenrange verkrijgbaar. Onze droom is om wereldwijd het toonaangevende merk te worden voor zittende kleding.”

Winactie!

Wil jij zo’n gaaf raindeck winnen? Vertel ons vóór vrijdag 29 april in een reactie op dit artikel waarom juist jíj zou moeten winnen en welke kleur je graag zou willen! Je mag er natuurlijk ook iemand anders mee verrassen.

Om te reageren op dit artikel moet je een account hebben of even aanmaken, dat is gratis. De winnaar krijgt uiterlijk maandag 2 mei bericht op het mailadres van het account.

Foto: Kinetic Balance

Foto: Kinetic Balance


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top