Skip to Content
Terug naar het overzicht

De start van haar onderneming heeft ongeveer een jaar geduurd. Inmiddels is Jennifer ruim zeven jaar verder en kan ze zich geen leven zonder BEITBYJENN.NL voorstellen. De kernwaarden van BE IT BY JENN zijn: leuk, comfortabel en betaalbaar. En dat is exact wat je terugziet in haar prachtige collectie!

Jennifer maakte van dichtbij mee dat haar ex-partner in een rolstoel terechtkwam. De jongeman had ineens maar één trainingsbroek in de kast om te dragen. De rest van zijn kleding zat niet meer lekker en was, doordat hij in een rolstoel zat, niet meer passend bij zijn dagelijkse (zittende) houding. Het deed emotioneel gezien veel met haar om te zien hoe zoiets vanzelfsprekends van de één op andere dag een probleem was geworden. Mede door de situatie waarin zij terechtkwam met haar ex-partner kwam ze op het idee om kleding te ontwerpen voor mensen in een rolstoel.

"Ik heb zelf ervaren dat kleding goed kan helpen om je iets beter te voelen, ook al voel je je ellendig"

Jennifer heeft zelf een bindweefselaandoening en heeft een revalidatietraject gevolgd. Ze heeft tijdelijk in een rolstoel gezeten, waardoor ze heeft ervaren hoe onprettig onaangepaste kleding in een rolstoel zit. Wanneer ze bezoek ontving tijdens haar revalidatietraject, vond ze het erg belangrijk er zo goed als mogelijk uit te zien. "Ik heb zelf ervaren dat kleding goed kan helpen om je iets beter te voelen, ook al voel je je ellendig", zegt Jennifer. Dat hielp haar op mentaal vlak door een moeilijke periode heen.

Rolstoelkledingbranche

Ze heeft al veel collega-ondernemers in deze branche zien komen en gaan. Dat vindt ze erg jammer, want ze is juist voor een breder aanbod in de rolstoelkledingbranche. Jennifer creëert alle ontwerpen voor de broeken zelf en kan daar intens van genieten. De broeken die ze ontwerpt zijn speciaal gemaakt voor rollers. Maar niet elke roller is een fulltime-roller. Ook daar heeft zij rekening mee gehouden. De broeken zijn zo ontworpen dat ze tevens goed draagbaar zijn voor parttime-rollers, als ook voor rollers die (soms) kunnen lopen.

"Nee verkopen is geen optie, ik zoek net zo lang door tot ik de juiste oplossing heb gevonden"

"Naast dat klanten de rolstoel met elkaar gemeen hebben, zijn de mensen die in de rolstoel zitten aparte individuen. Je kan een groep rollers niet in één hokje plaatsen. Ik wil graag elke klant kunnen bedienen en absoluut geen nee verkopen. Iedere roller heeft zijn of haar eigen wensen en daar wil ik zoveel mogelijk aan voldoen", zegt ze. Jennifer zoekt werkelijk net zolang door totdat zij de juiste oplossing heeft gevonden.

Collectie

Er zijn veel verschillende factoren om rekening mee te houden met het ontwerpen van een item. Er zijn bijvoorbeeld rollers met ongelijke benen. Daarvoor is de maatwerklijn de perfecte oplossing! BE IT BY JENN biedt namelijk de mogelijkheid tot het zelf samenstellen van een broek. De ontwerpen worden aangepast naar de roller en niet aan de rolstoel. Naast de maatwerklijn verkoopt zij haar eigen confectielijn in een standaard matenrange. Deze broeken zijn beschikbaar van maat S tot en met 5XL.

"Mijn werk is ontzettend dankbaar, het is elke dag een groot feest"

"In het begin van mijn avontuur met BE IT BY JENN ontmoette ik een roller die al dertien jaar geen jeans had gedragen, enkel omdat er geen passende jeans vindbaar was", zegt Jennifer. De dag dat ze deze klant aan een jeans heeft geholpen zal ze nooit vergeten. "Het geeft een enorm goed gevoel om iemand zo blij te kunnen maken met een rolstoelbroek uit mijn collectie. Mijn werk voor BE IT BY JENN is elke dag een groot feest, het is zo dankbaar!", voegt ze toe.

De productie is oorspronkelijk gestart in Europa en heeft plaatsgevonden in Portugal, Roemenië en Turkije. Sinds kort heeft ze besloten de gehele productie naar Nederland te halen. In de toekomst komen er zelfs sociale werkplaatsen, daar kijkt ze erg naar uit!


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top