Skip to Content

Hulpmiddelen vinden

Hulpmiddelen kunnen het rollende leven een stuk makkelijker maken. Maar het is best lastig om het juiste hulpmiddel te kiezen, want er is zoveel te vinden op dat gebied. En dan is altijd de vraag of het ook wordt vergoed. Wij zetten op een rij waar je goede en betrouwbare informatie vindt over hulpmiddelen.

Overzichten van hulpmiddelen

Op de website van Scouters vind je ontzettend veel informatie over hulpmiddelen. Het handige van deze site is dat de hulpmiddelen getest zijn door een testteam van ervaringsdeskundigen. Hun oordeel vind je op de site en er zijn ook testvideo’s van veel van de hulpmiddelen. Scouters besteed zowel aandacht aan officiële hulpmiddelen als aan handige dingen die regulier te koop zijn. In sommige categorieën is de site vrij compleet, maar in andere categorieën is het aanbod zo groot dat er meer op de markt is dan Scouters kan laten zien.

Ook de hulpmiddelensite van Vilans biedt een overzicht van allerlei hulpmiddelen, maar daarbij wordt niet ingegaan op specifieke merken en types. Ook zijn er geen reviews bij.

Een ervaringsdeskundig bedrijf dat ook heel handige hulpmiddelen levert is Weerhandig  Vooral veel leuke oplossingen voor als je een verminderde handfunctie hebt.

Keuzehulpen voor hulpmiddelen

Scouters biedt ook een aantal keuzehulpen, die gemaakt en uitgebreid gecontroleerd zijn door ergotherapeuten. Daardoor is het een stuk makkelijker om het beste hulpmiddel voor jezelf uit te kiezen.

Ook Vilans heeft een paar keuzehulpen

Vergoedingen van hulpmiddelen 

Op de website van Scouters vind je een handig stroomdiagram waaraan je kan zien of iets vergoed wordt  en bij welke instantie je dan moet aankloppen. Voor meer informatie over het aanvragen via de WMO kun je naar het Rollerwiki artikel WMO, Zorg in natura & PGB.

Meer informatie over hulpmiddelen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe hulpmiddelen of extra tips van experts ontvangen? Dan kan je je abonneren op de nieuwsbrief van Scouters. Ervaringen uitwisselen met andere gebruikers van hulpmiddelen kun je doen in de Facebookgroep van Scouters.


0 mensen hebben gereageerd

Zoeken

Zoeken

Deze WIKI is continu in ontwikkeling, en nog niet perfect. Aanvullingen, suggesties en verbeteringen worden gewaardeerd.

Help bij het verbeteren van de WIKI

Geef een suggestie voor de verbetering van dit artikel.

Geef een tip!
Back to top