Skip to Content

Kijk je al naar de televisieserie Mari Staat Op? In de vlogs van Troost en Sanders praat Mari met Jan Troost en andere gasten na over de afleveringen. In de serie onderzoekt Mari hoe het is om in Nederland te leven met een beperking. In de vlog vertelt hij over de bijzondere momenten in de serie, zoals de emoties die los kwamen toen hij in een robotpak liep.

Ook gaan ze inhoudelijk in op de onderwerpen in het programma, zoals acceptatie, inclusief onderwijs en de geschiedenis van handicap in Nederland. Daarbij is het interessant om te horen hoe het onderzoek dat Mari tijdens de serie doet zijn visie op bepaalde zaken heeft beïnvloed.

In aflevering één zocht Mari uit of hij ooit nog zou kunnen lopen en staan en wat dat kan opleveren. Is hij te genezen? Onderwerpen van de vlog: Wat is acceptatie precies? En waarom ging Mari bloot onder de douche?

In de tweede aflevering zocht Mari uit waarom gehandicapten en niet-gehandicapten mensen in gescheiden werelden leven. Onderwerpen van de vlog: Is Het Dorp nog van deze tijd? En moet het speciaal onderwijs helemaal afgeschaft worden?

De derde aflevering gaat over beeldvorming, seksualiteit en eenzaamheid. Onderwerp van het vlog: Het gesprek dat Mari had met Het Gehandicapte Kind over een reclamespotje van hen en hoe Mari dat graag anders ziet.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken

Rolltalk

Stel hier je vraag aan de leden van de community of vertel jouw persoonlijke verhaal.

Back to top