Skip to Content

“Wij hielpen al honderden rollers op weg naar een zelfstandiger leven”

Aan het woord is Kees-Jan van der Klooster, oud-paralympiër en oprichter van het Wheelchair Skills Team. Het Wheelchair Skills Team wil rollers effectief coachen naar een actievere levensstijl.  Eigenregie en eigenwaarde spelen daarbij een belangrijke rol. Het team doet dat door rollers vaardiger te maken én door niet-rollers te laten zien dat leven met een handicap een volwaardig, actief leven kan zijn.  Meer actieve rollers in de samenleving levert meer wederzijds begrip op. “We willen die twee groepen integreren, die nu vaak nog ver van elkaar af staan.”

Gepassioneerde (oud)paralympische atleten zijn de drijvende kracht achter deze stichting. Deze rolmodellen zijn mensen die leven wat ze prediken. Zij staan met hun handicap midden in het leven, sporten, hebben een actief gezinsleven, zien zichzelf als volwaardig mens, maar weten ook als geen ander wat het betekent om behandeld te worden als minderwaardig.
De handicap is een situatie waar ze mee moeten dealen. Dat weerhoudt hen er niet van het leven positief aan te vliegen en anderen de weg te wijzen. Het Wheelchair Skills Team maakt rollers daarom niet alleen vaardiger, ze werkt ook aan mentale weerbaarheid, een grotere zelfstandigheid en meer zelfvertrouwen.  

Het Wheelchair Skills Team biedt trainingen aan voor jong en oud, beginner of gevorderde.

Meer informatie over de trainingen en een agenda vind je op www.wheelchairskillsteam.nl

 

Zelf doen
De vrijheid om zelfstandig de wereld te kunnen ontdekken ligt aan de basis van de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Veel kinderen in een rolstoel ontbreekt het aan vaardigheden in de rolstoel waardoor zelf rijden eerder vervelend wordt dan dat het een plezier is om er op uit te gaan.

Wij laten kinderen ervaren dat de rolstoel ook een speelmaatje kan zijn en dat– wanneer je de baas bent over je stoel – een hoop dingen op straat niet meer zo eng zijn. Tijdens onze trainingen leren kinderen ervaren dat je met de rolstoel ook kunt spelen of zelf obstakels kunt overwinnen.

In de eerste 2 lessen wordt de basis opgebouwd om buiten aan de slag te gaan in de laatste 2 lessen.

Voor wie
De training is voor kinderen tussen 5 en 18 jaar, die deels of volledig rolstoel gebonden zijn en die een redelijk tot goede hand-armfunctie hebben.

Wat en waar

Iedere groep krijgt twee lessen binnen en twee lessen buiten. De trainingen worden op diverse plekken in het land georganiseerd en op mytylscholen in samenwerking met de kinderrevalidatie.

Thuis doorleren

Ieder kind dat deelneemt aan de trainingen krijgt een Sam en Sarah stripboek, een boeiend verhaal waarin Sam vaardiger wordt met zijn rolstoel.

De begeleidende video tutorials zijn een perfecte hulp om thuis verder te werken aan je vaardigheid

Link vanuit oud, beginner of gevorderde

Volwassen trainingen

Wij geloven dat acceptatie van de rolstoelgebondenheid en vertrouwen op de rolstoel aan de basis van een actief leven staan. Onze trainingen zijn geschikt voor alle niveaus en tijdens de trainingen krijgt iedereen individueel coaching op zijn of haar niveau.

Het Wheelchair Skills Team hielp al honderden rollers op weg naar een zelfstandiger leven en maakt voor velen een wereld van verschil in vrijheid.

De trainingen bestaan uit vier lessen: twee lessen binnen om de basis op de bouwen en twee lessen buiten om deze basis in de praktijk te leren toepassen.

De locaties kunnen in het hele land zijn en worden geselecteerd op basis van de aanmeldingen op de wachtlijst.

 


0 mensen hebben gereageerd
Back to top