Skip to Content
Terug naar het overzicht

Hoofredacteur Liorah Hoek neemt afscheid van WijRollen. Laat vooral nog een lieve groet voor haar achter onder dit bericht of onder de social media post!  
 
Lieve roller, 

De afgelopen twee jaar heb ik met heel veel plezier gewerkt als hoofdredacteur van WijRollen. Het was fantastisch om de ‘geboorte’ van WijRollen mee te maken en te zien hoe de site in de afgelopen jaren gegroeid is. Het was een eer om bij te dragen aan een platform waar het perspectief en de verhalen van rollers centraal staan. 

Als iemand die zelf slechtziend is, weet ik als geen ander dat het niet altijd even eenvoudig is om volledig mee te draaien in de maatschappij als je een handicap hebt. Toch heb ik me weklijks verbaasd over de ontoegankelijkheid, absurde regelgeving of betutteling waar rollers mee te maken krijgen. Een zogenaamd broek-afzak-momentje had ik elke week wel een keer. Dus er is nog een hele wereld te winnen. 

Wat ik zelf heel belangrijk vind, is dat rollers veel zichtbaarder worden in het leven van andere mensen. In de openbare ruimte, op school en op het werk, in clubs en verenigingen en het belangrijkste: in de media. En dan het liefst niet vanwege de handicap, maar gewoon als moeder, expert, burger, presentator, acteur of hulpverlener. Kortom: de roller als mens in alle diversiteit die er maar te vinden is. Ik hoop dat ik daar met de invulling van WijRollen al een beetje aan bijgedragen heb en ik hoop dat WijRollen hier ook in de toekomst een stimulerende rol bij zal blijven spelen. 

Natuurlijk heb ik dit mooie werk niet alleen gedaan. Ik werd gesteund door kernredacteuren Wendy, Jochem, Irene en op het laatste nippertje Petra. Ook Melvin, de hoofd van het technische team heeft met bloed, zweet en tranen tot in de nachtelijke uurtjes aan de constante verbetering van de site gewerkt.  

Daarnaast waren er nog rollende klantenplanelleden en tientallen rollende redacteuren bij de site betrokken. Toen ik begon, werd ik gewaarschuwd dat het me nooit zou lukken om genoeg professionele rollende contentmakers te vinden. Met de rollende redactie van WijRollen hebben we bewezen dat er meer dan genoeg rollend contenttalent is! Al deze mensen zijn toppertjes en stuk voor stuk wil ik ze bedanken, maar daarvoor heb ik een hele website nodig. 

Daarnaast wil ik ook alle mensen bedanken die zo dapper waren om zich te laten interviewen en die daarmee soms hun meest intieme verhalen met ons deelden. Ook dank aan alle organisaties waar we fijn mee samen hebben gewerkt. Zonder al die mensen was de site ook heel leeg gebleven. 

In de afgelopen twee jaar heb ik met zoveel plezier gewerkt, met al die mensen. Het zal heel vreemd zijn straks om niet zoveel rollers meer om me heen te hebben. Zo mocht ik in mijn artikelen trots het woord “wij” gebruiken als het over rollers ging. Na die twee jaar zal het dus een beetje vreemd zijn om niet meer bij de rollers te horen. Dat ga ik missen, net als alle lol en foute grappen die we gemaakt hebben in die twee jaar. 

Maar ik hoop dat WijRollen nog steeds van ons - nee sorry  - van jullie zal blijven: het platform voor en door rollers en hun omgeving.
 

Liorah Hoek 


1 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken

Rolltalk

Stel hier je vraag aan de leden van de community of vertel jouw persoonlijke verhaal.

Back to top