Skip to Content

In de trein met een rolstoel

De NS biedt ondersteuning bij het reizen met de trein zoals: hellingbanen om in de trein te komen, reisassistentie of een OV-begeleiderspas.

De NS  biedt ondersteuning bij het reizen met de trein zoals: hellingbanen om in de trein te komen, reisassistentie of een OV-begeleiderspas.

Jouw rolstoel of scootmobiel mag maximaal 150 cm lang, 70 cm breed en 137,5 cm hoog zijn om in de trein, lift of op een verrijdbare brug te passen. Je kunt online of via de NS-klantenservice (030-2357822) assistentie aanvragen. Op de site van de NS vind je nog meer details over treinreizen met een rolstoel

Reisassistentie of zelfstandig reizen

Met de NS reisassistentie kun je gratis assistentie krijgen bij in-, over- en uitstappen hop 143 stations in Nederland.

Wil je meer weten over de extra voorzieningen die er in de trein zijn, zoals speciale ingangen, rolstoeltoiletten en priority seats? Lees dan meer onder het kopje ‘zelfstandige reismogelijkheden’ .

Hoe regel ik hulp in het OV? 

Op de website Regelhulp van de Rijksoverheid vind je een overzicht van wat er allemaal mogelijk is qua hulp in het openbaar vervoer wanneer je dat nodig hebt. 


0 mensen hebben gereageerd

Zoeken

Zoeken

Deze WIKI is continu in ontwikkeling, en nog niet perfect. Aanvullingen, suggesties en verbeteringen worden gewaardeerd.

Help bij het verbeteren van de WIKI

Geef een suggestie voor de verbetering van dit artikel.

Geef een tip!
Back to top